Landschapsarchitect Harro de Jong over nieuwbouw Het Dorp

Architect

Landschapsarchitect Harro de Jong over nieuwbouw Het Dorp

Door: Petra Starink | 05-05-2020

Bijna 60 jaar geleden werd Het Dorp in Arnhem gebouwd, de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een lichamelijke beperking. Omdat na zoveel jaren de bouwkundige staat van de woningen en gebouwen niet meer voldoet, is het tijd voor vernieuwing. Buro HarroKoschuch Architects en Marc Koehler Architects ontwierpen een groene woonwijk met een mix van zorgappartementen en eengezinswoningen. Het ontwerp richt zich op het versterken van het bos en het maken van open plekken waar mensen samenkomen. De herontwikkeling is gegund aan ontwikkelcombinatie VanWonen en BPD Bouwfonds. Bekijk de video waar landschapsarchitect Harro de Jong van Buro Harro uitleg geeft over het ontwerp en het plan voor het landschap.

Bekijk hier de video

Go West

Deze video is een alternatief voor de Go West bijeenkomst in maart in Architectuurcentrum CASA. Hier zou een presentatie plaatsvinden over 3 projecten in het westelijk stadsrandgebied van Arnhem. Door de uitbraak van het coronavirus kon deze presentatie niet doorgaan. Als alternatief is deze video gemaakt. Binnenkort volgen nog 2 andere video’s, over de Koepelgevangenis en over het park Slijpbeek. De 2 video’s zijn dan te zien op de website van Architectuurcentrum CASA.

Lees ook:

Buro Harro won in 2015 De Gulden Feniks met het Bartokpark in Arnhem in de categorie gebiedstransformatie. Volgens de jury het vrolijkste plein van Nederland.

Actie Open Het Dorp

Met de inzamelingsactie Open Het Dorp in 1962 werd ruim 22 miljoen gulden opgehaald. Het was de eerste grote inzamelingsactie op de tv. Presentatie was in handen van Mies Bouwman. In 1966 namen de 1e bewoners hun intrek.

Foto: Buro Harro

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.