Geniet van de architectuur. Fotografie van Roos Aldershoff

Architectuurfotografie, Inspiratie

Geniet van de architectuur. Fotografie van Roos Aldershoff

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-10-2013

In ArchitectuurNL nummer 6 staat de rubriek ‘Door de lens’. Deze rubriek is een platform waar een architectuurfotograaf ruimte krijgt om zijn werk te presenteren. Deze maand is dat fotograaf Roos Aldershoff.

Roos Aldershoff zegt: Ik hou van architectuur. En van fotografie! Het is mijn missie om de schoonheid van een gebouw in beeld te vatten. In mijn fotografie komt de visie van de ontwerper op de ruimte samen met die van de fotografe. Ik zoek altijd naar het standpunt dat een beeld nét dat verrassende effect geeft. Een beeld dat klopt en de schoonheid van een gebouw laat zien.

Ik bestudeer mijn onderwerp zorgvuldig, zoek intensief naar het juiste standpunt, en wacht op het juiste licht. Desnoods dagenlang! Het liefst fotografeer ik in de schemer. Dat geeft meer kleur aan het beeld. Bovendien wekt het de indruk dat er mensen aanwezig zijn. Ook maakt de schemering een gebouw transparanter, waardoor je beter naar binnen kunt kijken.

Voor mijn interieurfotografie is zonlicht van minder groot belang. Dat heeft te maken met de verschillende kleurtemperaturen en het contrast in lichten dat naar binnen valt.

Maar, binnen of buiten, interieur of exterieur; ik zal altijd zoeken naar het standpunt dat een beeld nét dat verrassende effect geeft. Een beeld dat klopt en de schoonheid van een gebouw laat zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.