Tentoonstelling 25 jaar FARO architectuur

Tentoonstelling 25 jaar FARO architectuur

Actualiteiten, Architectuurfotografie, Evenementen
Door: Petra Starink | 11-02-2016

In 2016 bestaat FARO architectuur | stedenbouw | research 25 jaar. In het ABC Architectuurcentrum in Haarlem wordt dit jubileum gevierd met een driedubbeltentoonstelling waarbij wordt teruggekeken, beschouwd en vooruitgekeken. De tentoonstelling wordt op 19 februari geopend en is tot 10 april te zien.

Terugkijken met foto’s  

Op de tentoonstelling wordt teruggekeken door de ogen van fotograaf Peter Föllmi, hij richt sinds 2008 zijn focus op FARO. Dit heeft een herkenbaar en consistent beeld opgeleverd van het werk van FARO. Als een film komen vele projecten voorbij, waarin duidelijk twee handtekeningen zijn te onderscheiden: die van de Architect en die van de fotograaf.

Stedenbouw

FARO toont 7 principes in een boekenkast. FARO gebruikt de boekenkast als metafoor om het principe flexibiliteit uit te leggen. Juist omdat de maatschappij steeds sneller verandert, blijft dit een van de belangrijkste principes in hun stedenbouwkundige plannen.

Vooruitkijken met Tiny Tim

‘The making of Tiny TIM (Timber, Independent en Mobile)  een prototype voor circulair mobiel en autarkisch wonen, kan gezien worden in het verlengde van de tentoonstelling ‘Jouw Perspectief’ zoals deze in 2012 stond opgesteld in het ABC. Essentie van die expositie was de verbeelding wat het evenredige aandeel van iedere Nederlander is in energiegebruik, grondstoffengebruik, watergebruik, en CO2-uitstoot.

De tentoonstelling 25 jaar FARO architectuur|stedenbouw|research is te zien van 19 februari tot en met 10 april in het ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem
www.architectuurhaarlem.nl

Fotografie: Peter Föllmi

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.