Vervallen gebouwen in Power of Nature

Architectuurfotografie, Exposities

Vervallen gebouwen in Power of Nature

Door: Petra Starink | 08-07-2015

Op de tentoonstelling Power of Nature toont de Amerikaanse kunstenares Lori Nix 39 foto’s van zelfgebouwde miniaturen van gebouwen die overwoekerd zijn door de natuur. Een wereld zonder mensen, waar de natuur zijn gang kan gaan. De tentoonstelling is tot 19 augustus te zien in het Museum Schloss Moyland in Bedburg-Bau, net over de grens bij Nijmegen.

Vervallen gebouwen

Hoe ontwikkelt de natuur als er geen mensenhanden meer ingrijpen en wat blijft er over als de mens er niet meer is? De Amerikaanse Lori Nix groeide op in Kansas, een staat die vaak werd getroffen door orkanen, tornado’s en insectenplagen. De strijd tussen leven en dood vormt een inspiratie voor het werk van haar. De 39 foto’s tonen vervallen gebouwen zoals een museum, bibliotheek of winkelcentrum waar bomen en planten de muren in bezit hebben genomen. Dat er ooit mensen hebben geleefd wordt langzaam weggevaagd.

Ieder gebouw vertelt een eigen verhaal en is verwerkt door Lori Nix in een zelf vervaardigde miniatuur op ware schaal. De gebouwen op de foto’s zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. De tentoonstelling Power of Nature is voor het eerst te zien in een Europees museum. De tentoonstelling kwam tot stand met medewerking van de Kunststiftung NRW en het Landschaftsverband Rheinland. Rond de tentoonstelling brengt Museum Schloss Moyland een programma met een filmavond, een schrijfworkshop en een picknick .

Museum Schloss Moyland
Am Schloss 4
47551 Bedburg-Hau, Duitsland
moyland.de

Foto: Lori Nix
Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.