Zet Dudok op de foto!

Architectuurfotografie, Evenementen

Zet Dudok op de foto!

Door: Petra Starink | 18-08-2015

De fotowedstrijd Wiki Loves Monuments  gaat weer van start, en dit keer met een speciale toevoeging: Wiki Loves Dudok! Doe mee om de monumenten van Dudok op de kaart te zetten. Deelnemers kunnen foto’s plaatsen en uploaden naar Wikimedia Commons, de Wikipedia’s database voor foto’s.

Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments is een Nederlands initiatief, dat sinds de eerste Nederlandse versie in 2010 is uitgegroeid tot een internationale fotowedstrijd. In 2014 werd de wedstrijd in 39 landen georganiseerd. Foto’s van monumenten die tussen 1 en 30 september via het wedstrijdformulier worden geüpload maken kans op een uitgebreid prijzenpakket, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. De Nederlandse prijsuitreiking vindt plaats in Utrecht op 28 november tijdens de Wikimedia Conferentie Nederland.

Fotografieworkshop Dudok

Dit jaar is er een speciale categorie voor de mooiste foto van een Dudok monument: een monument gebouwd door de bekende Nederlandse architect en stedenbouwkundige, Willem Dudok (1884-1974).
Er wordt tevens een fotografieworkshop aangeboden, toegespitst op de monumentale gebouwen van Willem Dudok. Deze workshop wordt gehouden op 19 september in Dudok Architectuur Centrum in samenwerking met het Museum Hilversum.

Meer informatie hierover is te vinden op wikilovesmonuments.nl

Foto: Museum Hilversum, R.Oerlemans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.