100 jaar Nieuwe Haagse School

Boeken

100 jaar Nieuwe Haagse School

Door: Petra Starink | 29-05-2018

Op 2 juni wordt het boek ‘100 jaar Nieuwe Haagse School’ gepresenteerd in het Atrium Stadhuis in Den Haag. In 2018 is het 100 jaar geleden dat de architectuur van de Nieuwe Haagse School zich manifesteerde. Dit heeft geleid tot een grote reeks iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden van hoge kwaliteit.

Boek 100 jaar Nieuwe Haagse School

De strakke lijnen en geometrische volumes van de Nieuwe Haagse School vormden de aanzet tot de vorming van de moderne architectuur. Elementen uit de architectuur van De Stijl (met de Papaverhof), Frank Lloyd Wright en H.P. Berlage kwamen in de stroming tot een synthese. De innovatieve woonhotels en de manier waarop de gemeente zorgde voor een harmonieus samenhangend stadsbeeld, zijn zeer inspirerend voor de ontwikkeling van de stad in 2018.

Verleden en toekomst architectuurstijl

Het boek kijkt naar het verleden en de toekomst van de geliefde architectuurstijl Nieuwe Haagse School aan de hand van thema’s als stedelijke ontwikkeling, hoogbouw, bijzondere woonvormen en bouwkundig detailleren.

100 jaar Nieuwe Haagse School
Auteur: Marcel Teunissen
Uitgever: Nai010 uitgevers/publishers
Design: Manifesta |
Fotografie: Peter de Ruig e.a.
Nederlands | hardcover | 23,4 x 30 cm | 144 pagina’s
ISBN 978-94-6208-450-6
In samenwerking met: Gemeente Den Haag
met steun van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Van Eesteren-Fluck & Van Loohuizen Stichting, Stichting Nomadisch Paviljoen, BPD cultuurfonds

Tentoonstelling in Atrium Stadhuis

In dit jubileumjaar is extra aandacht voor de grote reeks iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden. Er worden diverse activiteiten gehouden o.a. de tentoonstelling Nieuwe Haagse School  in het Atrium van het stadhuis. Op de tentoonstelling aandacht voor de rol van de eerste directeur F Bakker Schut en opvolgers, Berlage, Suyver, Dudok en Van der Sluijs. De tentoonstelling is te zien vanaf 28 mei tot en met 22 juni 2018.
Adres: Spui 70, Den Haag

Kijk voor meer activiteiten op www.nieuwehaagseschool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.