25 groenste gebouwen in Amsterdam

Actualiteiten, Boeken, Nieuws

25 groenste gebouwen in Amsterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-08-2023

Wat zijn de groenste gebouwen van Amsterdam? Arcam zocht het uit en maakte ‘De groene Architectuurgids van Amsterdam 2000-2025’. De gids bevat de groenste gebouwen in deze periode, met trendsetters, groene particuliere initiatieven, de top 25 groenste gebouwen en toekomstige iconen. De opgenomen projecten zijn gerangschikt op meetbare begrippen, zoals energieprestatie (EPC/BENG) en circulariteit (MAT1 en MPG), en op een kwalitatieve indicatie van natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit.

In 2022 lanceerde Arcam de Groene Architectuurgids van Amsterdam. De gidsbevat de groenste gebouwen van 2000 tot en met 2025, met trendsetters, groene particuliere initiatieven, de top 25 groenste gebouwen van 2018 t/m 2022 en toekomstige iconen.

De gids laat zien hoe de stad letterlijk en figuurlijk vergroent. De cijfermatige benadering maakt de projecten vergelijkbaar. De selectie biedt ruimschoots aanleiding tot discussie. Wat is groen? Hoe kunnen we dat het beste meten? Wat is het effect van groene criteria in tenderbeleid? En zijn de groenste gebouwen ook de beste? Met zo’n 800 omschrijvingen van gebouwen koppelt de Arcam Architectuurgids je aan bouwend Amsterdam. Lezers vinden er de architectonische verhalen van iconische projecten en (hedendaagse) architectuur in de hoofdstad.

Alle 25 groene projecten tussen ’18 en ’22 zijn nu in de Architectuurgids te vinden. Bekijk de gebouwen op de kaart van Amsterdam en lees per gebouw een uitgebreide architectonische toelichting.

Waar te koop?

‘De groene architectuurgids van Amsterdam 2000-2025’ is te koop bij Arcam of te bestellen via de online shop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.