40 by Studio Piet Boon

Boeken

40 by Studio Piet Boon

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-10-2023

Al veertig jaar staat Studio Piet Boon symbool voor innovatie en excellentie in een sector waar blijvend succes eerder uitzondering dan regel is. Ter ere van vier decennia design is het boek ’40 by Studio Piet Boon’ verschenen. et boek belicht diverse projecten op locaties variërend van de bruisende straten in Osaka en de zonnige kust van Miami tot het betoverende landschap van Corsica en de pittoreske grachten van Amsterdam.

Studio Piet Boon is in 1983 opgericht door Karin Meyn en Piet Boon in Oostzaan, Nederland. Veertig jaar later is de studio een wereldwijd opererende ontwerpstudio gespecialiseerd in exterieurs, interieurs en productontwerp. Maar ook erkend voor het creëren van uitgebalanceerde ontwerpen die harmonie brengen in het moderne leven. Hierbinnen ontwerpt het multidisciplinaire team privéwoningen, residentiële en zakelijke gebouwen, evenals hotels en restaurants. Daarnaast creëert de studio ontwerpen en producten voor uitgebreide keuken- en eet-, woon-, buiten- en badkamerervaringen.

Boek

De belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen veertig jaar zijn ondergebracht in ‘40 by Studio Piet Boon’.  Het boek is gecureerd en geschreven door Herbert Ypma. Hij duikt diep in de ontwerpfilosofie van de studio. Ypma en gidst de lezer door de ontwerpesthetiek van de studio. Zo belicht hij hoe de toewijding van de studio aan kwaliteit, consistentie en tijdloos design hen aan de top houdt.

Daarnaast biedt het boek boeiende beschouwingen over kunst, cultuurhistorie en filosofie, en de invloed op de ontwerpaanpak voor diverse projecten op diverse locaties in de wereld. 40 by Studio Piet Boon-boek wordt in limited edition ook geleverd in een speciaal ontworpen verpakkingsdoos die eenvoudig is om te bouwen naar een elegante boekenstandaard – een toonbeeld van de esthetische en functionele designoplossingen van de studio.

Specificaties

Uitvoering: Gebonden
Aantal p’s: 500
ISBN: 978 90 8989 976 7
Taal: Engels
Prijs: € 99,50
Limited edition: gesigneerd boek met boekenstandaard.: € 149,50
Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.