Archiprix 2015

Archiprix 2015

Boeken, Inspiratie
Door: Petra Starink | 24-06-2015

Op 20 juni is in Amsterdam het boek Archiprix 2015 gepresenteerd. Het boek introduceert de laatste lichting aanstormende talenten van de Nederlandse ontwerpopleidingen op het terrein van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Ontwerponderwijs in Nederland

Zevenentwintig plannen die voor Archiprix 2015 werden ingezonden geven in al hun verscheidenheid een beeld van de stand van het Nederlandse ontwerponderwijs in het studiejaar 2013-2014. Anders dan bij de meeste prijsvragen is er geen sprake van een gezamenlijke opgave. Zowel het schaalniveau, als de behandelde problematiek, als de wijze van presenteren varieert per plan.

Archiprix staat bekend als en podium voor veelbeleovende architecten en stedenbouwers. Niet alleen opdrachtgevers, maar ook organisatoren van prijsvragen en workshops weten via deze publicatie de nieuwste lichting getalenteerde ontwerpers te vinden. Hun excellente afstudeerwerk bevat een schat aan ideeën voor actuele ontwerpopgaven. Eerdere Archiprix winnaars zijn o.a. Bjarne Mastenbroek, Liesbeth van der Pol, Dick van Gameren en Lars Spuybroek.

Archiprix 2015
De beste Nederlandse afstudeerplannen

Redactie.: Henk van der Veen
€ 24,50
ISBN 978-94-6208-217-5
Nederlands/Engels paperback, 72 pagina’s
24 x 30 cm
Design: Multitude
Uitgeverij: www.nai010.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.