Bezoekersgids Van Nellefabriek Rotterdam

Boeken

Bezoekersgids Van Nellefabriek Rotterdam

Door: Petra Starink | 08-01-2018

Het boek Van Nellefabriek Rotterdam van Prof. dr. Marieke Kuipers is rijk aan historisch en actueel beeldmateriaal en bevat handige kaarten en praktische informatie voor een bezoek aan de fabriek. Het boek is uitgegeven door nai010 uitgevers.

Werelderfgoed

De Van Nellefabriek is onlosmakelijk verbonden met de wereldhaven van Rotterdam. Dit modernistische meesterwerk langs de Schie is oorspronkelijk gebouwd voor de verwerking en verpakking van koffie, thee en tabak. De lichtreclame op het dak getuigt nog van deze geschiedenis. Na zorgvuldige herbestemming is de Van Nellefabriek nu in gebruik voor de creatieve industrie en als evenementenlocatie. Inmiddels staat dit grootse ‘gedicht in staal en glas’ op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is het gedeeltelijk toegankelijk voor publiek.

Bezoekersgids Van Nellefabriek

Deze handzame gids geeft een heldere uitleg over de bijzonderheden van de Van Nellefabriek.   Prof. dr. Marieke Kuipers is verbonden aan de Technische Universiteit Delft en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en een internationaal expert op het gebied van 20ste-eeuwse monumenten.

Bezoekerscentrum

De Van Nellefabriek heeft sinds kort een bezoekerscentrum. Vanaf 3 januari is daar een tentoonstelling over de geschiedenis van het pand te zien. De tentoonstelling is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.