Boek: Back to the Office

Boeken

Boek: Back to the Office

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-09-2022

Op 15 september presenteren Stephan Petermann en Ruth Baumeister hun boek ‘Back to the Office’. Een lijvig boekwerk waaraan zij jarenlang werkten en nieuwe inzichten biedt over duurzaamheid en de levensduur van kantoorgebouwen. Een overzicht van de unieke ontwikkeling van iconische kantoren door de tijd heen.

We kunnen tegenwoordig overal werken – en zien ons daar in deze onzekere tijden ook vaak toe genoodzaakt. Daardoor is onze relatie met het kantoor gespannen. We willen dolgraag weer in fysiek gedeelde ruimten werken, maar we vragen ons ook af of het kantoor en het veeleisende, vervreemdende ritme dat het ons oplegt überhaupt wel nodig zijn.

Kantoren staan zelf ook onder ondraaglijke druk: volgens de eenentwintigste-eeuwse bouwvoorschriften moeten ze elke zeven tot tien jaar opnieuw worden ontworpen. Daarbij veranderen managementstrategieën doorgaans elke vijf jaar en wisselen werknemers om de twee jaar van baan. Als gevolg daarvan worden kantoren met alarmerende regelmaat afgebroken, uitgekleed, herzien en vernieuwd.

Boek

De toekomst van onze werkplekken is onzeker en daarom heeft Back to the Office overuren gedraaid in de revolutionaire kantoren van de twintigste eeuw. Dit om erachter te komen wat er rest van hun architectuur, hun materialen en de ideologieën over werk die ze belichamen.

Aan de hand van voor-en-na-foto’s, archiefonderzoek, contemporaine interviews en kritische essays gaan bedrijven, architecten, werknemers, gebouwbeheerders, regelgevers en anderen in dit boek op zoek naar de lessen die er zijn te trekken uit het zeer recente verleden. Een tijd waarin er nog een ondubbelzinnig enthousiasme voor het kantoorleven bestond.

Presentatie

Stephan Petermann en Ruth Baumeister werkten samen met vormgever Marieke van den Heuvel jarenlang aan dit lijvige boekwerk. Op donderdag 15 september presenteren zij tijdens de Thursday Night Live! Met ‘Back to the Office’ nieuwe inzichten over duurzaamheid en de levensduur van kantoorgebouwen.

Intekenprijs €49,95 tot 15 september, daarna €69 | Engels | ISBN 978-94-6208-652-4
Meer info en aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.