Boek: Dutch Landscape

Boeken

Boek: Dutch Landscape

Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-07-2023

Onder meer voor studenten, professionals en geïnteresseerden, geeft nai010 het boek ‘Dutch Landscape’ uit. Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van het Nederlandse landschap door middel van landschapstypologie, geschiedenis van Nederlandse landschapsplanning, parkarchitectuur en ontwikkeling van groene stedenbouw. Wat de uitgever betreft de ‘ultieme introductie op het Nederlandse landschap voor iedereen die er voor studie, vak of liefhebberij mee te maken heeft.

Het landschap van Nederland is vooral een project dat grotendeels is gemaakt door de mensen die er wonen. Maar ook een ‘work in progress’, dat voortdurend aanpassing en onderhoud vraagt – al is het maar omdat het anders onder water loopt.

Inhoud

Deze kenmerken komen terug in het boek Dutch Landscape dat alle Nederlandse landschapstypen behandelt. Van duinlandschappen tot veenontginningen, van zandgronden tot droogmakerijen. Het presenteert de geologische samenstelling van het land, het klimaat, de historische ontwikkeling van het landschap en de moderne ontwikkelingen zoals op het gebied van landbouw, waterbeheer en (natuur)recreatie.

De Nederlandse traditie van ruimtelijke ordening komt aan bod en de rol van natuur in stedelijk ontwerp, van parken en waterpleinen tot groene daken en tuinsteden. Ook typisch Nederlandse fenomenen als vinexwijken en de Floriade worden beschouwd vanuit de Nederlandse traditie van landschap maken.

Specificaties

Titel: Dutch Landscape
Prijs: €34,95
ISBN: 978-94-6208-789-7
Uitgave: augustus 2023
Schrijvers: Han Lorzing, Alexandra Tisma
Design: Antenna Men
Taal: Engels
Uitvoering: paperback, 336 pag. geïllustreerd (300 kleur)
In samenwerking met: Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL)
Met steun van: Stichting NHBOS, EFL Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds
Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.