Boek ‘Façades 2023 – oneindig mooi metaal’

Boeken

Boek ‘Façades 2023 – oneindig mooi metaal’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-06-2023

Op de cover van het boek Façades 2023 – de vijftiende editie van de jaarlijkse uitgave van de VMRG – staat: ‘Oneindig mooi metaal’. ‘Mooi’ verwijst naar de prachtige gevels van gebouwen in het boek. ‘Oneindig’ staat voor het metaal. Na de lange levensduur kunnen de gevelmaterialen aluminium en staal voor 100% oneindig gerecycled worden. Dit levert een enorme energiebesparing op en het materiaal behoudt haar kwaliteit. Metaal blijft dus oneindig mooi.

De vijftiende editie van de jaarlijkse uitgave van de VMRG, de brancheorganisatie voor metalen gevelbouw, is verschenen. Frederik Vermeesch, creatief directeur bij Rijnboutt, mocht het allereerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen uit handen van Henk Zoontjens, directeur bij de VMRG.

Op de cover staat Quartz; één van de twee woongebouwen van Q Residences in Amsterdam Buitenveldert. Rijnboutt vervulde de rol van co-architect bij de realisatie van dit prestigieuze project. Dit in samenwerking met het Amerikaanse architectenbureau Studio Gang, dat verantwoordelijk is voor het ontwerp. Vermeesch: “Wij delen het hoge ambitieniveau van Kroonenberg Groep, de opdrachtgever van dit project. De hoge kwaliteit komt tot uiting in zowel de technische detaillering en uitvoering als in de toegepaste, hoogwaardige materialen en producten.”

Inhoud

Façades 2023 bestaat uit 224 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in utiliteitsbouw-, woningbouw- renovatie- en transformatie-, en zonweringsprojecten. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is.

Tussen de verschillende categorieën projecten is in het boek een aantal artikelen opgenomen. Hierin staat ‘oneindig mooi metaal’ centraal. Zo ziet VMRG directeur Henk Zoontjens in een interview ‘vormvrijheid’ als belangrijkste voordeel van metaal. Ook wordt aluminium op bijzondere wijze in de spotlights gezet en uiteengezet wordt hoe de plannen voor een Circulaire Geveleconomie, een initiatief van de VMRG, uitgerold kunnen worden.

Online versie

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. De website van de VMRG biedt op de homepage een aanmeldmogelijkheid voor de Inspiratienieuwsbrief om maandelijks op de hoogte te blijven van interessante projecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.