Boek: In/formal Marketplaces

Boeken

Boek: In/formal Marketplaces

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-10-2023

nai010 publishers geeft met het boek ‘In/formal Marketplaces. Experiments with Urban Reconfiguration’ een boek uit dat inzicht verschaft in de formele-informele verbanden die ten grondslag liggen aan enkele van de grootste en meest bijzondere openluchtmarkten ter wereld. De auteurs zijn Mörtenböck en Mooshammer; beiden directeur van het Centre for Global Architecture en schrijver van vele boeken.

Van nomadische arbeid tot online diensten en van eetkramen tot tijdelijke winkels: informaliteit is in opkomst als nooit tevoren. De transformerende kracht ervan blijkt uit de nieuwe manieren waarop we produceren, consumeren en leven, waarbij de commercie een cruciale rol speelt. De resulterende spanning tussen het formele en het informele is nergens duidelijker dan in de strijd om betwiste marktplaatsen.

‘In/formal Marketplaces. Experiments with Urban Reconfiguration’ verschaft inzicht in de formele-informele verbanden die ten grondslag liggen aan enkele van de grootste en meest bijzondere openluchtmarkten ter wereld. Uitgebreide en boeiende visuele analyses van markten in steden als Bangkok, Buenos Aires, Dubai en New York onthullen de verborgen verbanden tussen informele handel, neoliberaal bestuur en stedelijke ontwikkeling.

Auteurs

Helge Mooshammer is cultuurtheoreticus en architect aan de Technische Universiteit Wenen en het Goldsmiths College in Londen. Peter Mörtenböck is hoogleraar visuele cultuur aan de Technische Universiteit Wenen en onderzoeker aan het Goldsmiths College in Londen.

Samen zijn Mörtenböck en Mooshammer directeur van het Centre for Global Architecture. Ze zijn auteur van talrijke boeken over stedelijke informaliteit en de economisering van de stad, waaronder de tweedelige set Informal Market Worlds: The Architecture of Economic Pressure (Atlas + Reader).

Specificaties boek

Titel: In/formal Marketplaces – Experiments with Urban Reconfiguration
Prijs: €39,95
ISBN: 978-94-6208-809-2
Taal: Engels
Uitvoering: paperback | 17 x 24 cm | 432 pag. | geïllustreerd (360 kleur)
Bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.