Boek: ‘Over de nieuwe architect’

Boeken

Boek: ‘Over de nieuwe architect’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-06-2023

Met 40 jaar ervaring als docent, architect en aanjager van architectuurbeleid blikt Thijs Asselbergs in het boek ‘Over de nieuwe architect’ vóóruit. Hij geeft zijn persoonlijke kijk op het vak en zet hij uiteen hoe ‘de nieuwe architect’ vorm moet krijgen. Hij baseert zich daarbij onder meer op gesprekken met studenten.

Juist op het moment dat Thijs Asselbergs in 2008 aantrad als hoogleraar aan de TU Delft ging investeringsbank Lehman Brothers failliet. Het luidde de financiële crisis in, die een enorme impact had op de bouw en de architectuur. Meer dan de helft van de architecten verloor opdrachten of stopte er helemaal mee.

Thema’s

Hoe ziet de toekomst van de architectuur er na die turbulente geschiedenis uit? Welke opgaven staan deze generatie architecten te wachten in tijden van ingrijpende economische en klimatologische veranderingen? En wat is het verschil tussen de oude en de nieuwe architect?

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van het boek zal aan Rijksbouwmeester Francesco Veenstra worden aangeboden tijdens het symposium ‘Dag van de nieuwe architect’. Dit symposium wordt op 4 juli georganiseerd door de faculteit Bouwkunde van de TU Delft ter gelegenheid van het afscheid van Thijs Asselbergs als hoogleraar Architectural Engineering.

Naast het programma in Delft, spreekt Thijs Asselbergs op woensdagavond 13 december over de nieuwe architect bij PHIL. Deze avond wordt georganiseerd door ABC Architectuurcentrum Haarlem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.