Boek: Wederbouw gemeente Oost Gelre

Boeken

Boek: Wederbouw gemeente Oost Gelre

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-08-2022

Begin augustus is een rijk geïllustreerd boek verschenen over de architectuur en de verhalen van de wederopbouwjaren in de Achterhoekse gemeente Oost Gelre. Het boek betreft een publieksboek dat tot stand is gekomen op initiatief van diverse oudheidkundige verenigingen, de gemeente Oost Gelre en het Gelders Genootschap. Bij de presentatie werd het eerste exemplaar door afgevaardigden van de drie Oudheidkundige Verenigingen overhandigd aan wethouder Bart Porskamp.

‘Wederbouw gemeente Oost Gelre’ betreft een bewerking van de eerder door het Gelders Genootschap uitgevoerde inventarisatie van erfgoed uit de wedeopbouwperiode. Roger Crols van het Gelders Genootschap verzorgde als hoofdauteur de teksten. Deze zijn verlevendigd door de door leden van de historische verenigingen verzamelde verhalen van inwoners over het leven in de wederopbouwjaren. Diverse leden hebben tevens bijgedragen aan de fotografie.

Het 256 pagina’s tellende hardcover-boek is full colour gedrukt in een oplage van 1.500 exemplaren en is verkrijgbaar in de boekhandel.

Presentatie boek Wederopbouw in Oost Gelre

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.