Boekpresentatie Tejo Remy en René Veenhuizen

Boekpresentatie Tejo Remy en René Veenhuizen

Boeken
Door: Petra Starink | 01-02-2016

Op 6 februari vindt in de tuinzaal van het Centraal Museum in Utrecht de boekpresentatie The World = Our Toolkit plaats. Het boek toont een overzicht van 15 jaar samenwerking tussen het designers duo Tejo Remy en René Veenhuizen.

Nooit eerder gepubliceerde schetsen

Het boek bevat naast een bijdrage van Jeroen Junte en een essay van Ida van Zijl een virtuele reis langs de nationale en internationale projecten. In het boek staan ook nooit eerder gepubliceerde schetsen en beeldmateriaal van modellen en prototypes.

Tejo Remy en René Veenhuizen

Remy en Veenhuizen nemen de vrijheid om alles wat ze tegenkomen als werkmateriaal te beschouwen: de gegevens van een ruimte, de beperkingen van een opdracht of het materiaal wat ze tegenkomen. Ze gaan er mee stoeien. Bij ieder project zoeken ze naar nieuwe aanleidingen en ontwikkelen ze een specifieke manier van denken die vanuit het werken zelf ontstaat. Zo wordt elk project ontworpen vanuit zijn eigen parameters en creëert het zijn eigen beelden.

Exposities

Remy en Veenhuizen werken al vele jaren samen en zijn internationaal zeer gewaardeerde designers. Hun ontwerpen worden over de hele wereld geëxposeerd en zijn vertegenwoordigd in vele museale collecties waaronder die van het Stedelijk Museum Amsterdam het Museum of Modern Art in New York.

De boekpresentatie vindt plaats op 6 februari om 15.00 uur in de tuinzaal van het Centraal Museum Utrecht. Spreker is de directeur van het museum Edwin Jacobs.

Boek The World=Our Toolkit
Auteurs  Jeroen Junte, Ida van Zijl
Taal engels
Pagina’s 192
Afmetingen 165 x 235 mm
Uitvoering Paperback
ISBN 978-94-6226-153-2
NUR 656
Jaartal 2015
Uitgever Lecturis
Ontwerp Esther de Vries (Niessen & De Vries)
Prijs € 32,50

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.