Bouwen op elkaar

Bouwen op elkaar

Boeken
Door: Petra Starink | 20-03-2014

De resultaten van de Haagse prijsvraag ‘Bouwen op elkaar’ over de mogelijkheden om kleinschalig opdrachtgeverschap in hoogbouw te realiseren, zijn gebundeld in een boek van Hans Venema en Johannes Niemeijer. 

In het boek ‘Bouwen op elkaar, plannen voor gestapeld kleinschalig opdrachtgeverschap’ worden de inzendingen van de finalisten van de gelijknamige prijsvraag Open Oproep beschreven. De gemeente Den Haag daagde in mei 2013 ontwerpers, bouwpartijen en andere professionals uit om met een vernieuwend, creatief en uitvoerbaar concept te komen voor een gestapelde vorm van kleinschalig opdrachtgeverschap. 125 partijen dienden hun ideeën in. De vijftien partijen die werden geselecteerd om hun visie nader uit te werken gingen aan de slag om voor de Haagse locatie Laakhaven West-Petroleumhaven een innovatief en haalbaar plan te maken voor gestapelde hoogbouw van tenminste 30 meter.

Hiernaast bevat het boek drie boeiende essays van Adri Duivesteijn (juryvoorzitter), Dick van Gameren (TU Delft/architectenbureau MECANOO) en Jos Lichtenberg (TU Eindhoven). Johannes Niemeijer verzorgde de opmaak. Het boek kost  € 24,50 (incl. 6% btw en € 3,35 verzendkosten).

U kunt het boek hier bestellen  www.architectuur lokaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.