Building as Ornament

Building as Ornament

Boeken
Door: Petra Starink | 05-05-2014

In het boek Building as Ornament toont auteur Michiel van Raaij de return van het ornament. Een letter uit het alfabet, een rotsinformatie of een vliegtuig, de diversiteit van deze nieuwe architectuur is bijna oneindig. In dit boek interviewt Michiel van Raaij tien architectuurhistorici en architecten, en onderzoekt hij hoe deze nieuwe architectuur in de jaren 90 ontstond.

Een nieuwe generatie architecten ziet het ontwerp van het opgeschaalde ornament als onlosmakelijk onderdeel van hun praktijk. Wat zijn hun drijfveren? Hoe plaatsen zij hun ideeën in de traditie van hun eeuwenoude vak? Building as Ornament bevat interviews met Auke van der Woud, Denise Scott Brown, Charles Jencks, Adriaan Geuze, Michiel Riedijk, Alejandro Zaero-Polo, Ben van Berkel, Steven Holl, Winy Maas en Bjarke Ingels.

Uit de verschillende interviews komt het beeld naar voren van een veld dat wordt gedefinieerd door drie polen: iconografisch detail, gelaagde iconografie en enkelvoudige iconografie. De geïnterviewde architecten nemen elk een unieke plaats in met betrekking tot deze drie polen. In het boek worden meer dan 120 gebouwen getoond als ornament bij de interviews.

Building as Ornament
Iconography in Contemporary Architecture
Auteur: Michiel van Raaij
€ 22,50
Engelse editie ISBN 978-94-6208-044-7
paperback | 240p | 13,5x21cm | geïllustreerd (240 kleur)
design: Joseph Plateau
Uitgever: nai010 uitgevers

Het boek verschijnt op 13 mei 2014 wereldwijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.