Building upon Building

Building upon Building

Boeken
Door: Petra Starink | 21-03-2016

Boek Building upon BuildingOntwerp een fictieve gebouwuitbreiding die aansluit bij de principes van het bestaande gebouw, dat was de opgave die 45 hedendaagse Europese architecten kregen. De verzameling dialogen is te vinden in het boek Building upon Building samengesteld door Jantje Engels en Marius Grootveld. Zij vormen samen Veldwerk, een bureau dat zich focused op design, onderzoek en documentatie van architectuur.

Architectuur als evolutie

Architectuur als evolutie in plaats van revolutie. Hoe kunnen de inzichten van de historische stad worden verweven met de verhalen van het heden? Door middel van 45 ontwerpen en vier essays wordt deze vraag onderzocht en beantwoord. Het boek Building upon Building toont dat een nieuwe generatie Europese architecten te werk gaat met een hernieuwde waardering voor geschiedenis. Er staan in de publicatie ontwerpen van Nederlandse architecten en creaties van architectenbureaus uit Oostenrijk, Belgie, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland. Bijdragen van o.a Ofce Winhov , Gunnar Daan, Diederendirrix,Nu Architectuuratelier, Happel Cornelisse Verhoeven, Hans van der Heijden, Barnaby Hughes & Hamish Warren en essays van Christophe Van Gerrewey, Arjan Hebly, Dorine van Hoogstraten, Lara Schrijver.

Presentatie boek

De presentatie van het boek is op 23 maart 18:30 in AA Bookshop te London. Jantje Engels en Marius Grootveld geven daar hun presentatie.

Tentoonstelling

Na aanleiding van het boek stellen Jantje Engels en Marius Grootveld eind dit jaar in het Duitse Architectuurmuseum (DAM) een tentoonstelling samen die de nieuwe tendensen in Nederlandse en Vlaamse architectuur tonen.

Building upon Building
Auteurs: Christophe Van Gerrewey, Arjan Hebly, Dorine van Hoogstraten, Lara Schrijver
Redactie: Jantje Engels, Marius Grootveld
ISBN 978-94-6208-284-7
Publicatiedatum; maart 2016
Design: Indianen
Paperback, 11,5 x 21,5 cm | 208 pag. | geillustreerd (200 zw/w).
€19,95
Uitgever: Nai010.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.