De betonnen droom

De betonnen droom

Boeken
Door: Petra Starink | 26-09-2016

Boek betonnen droomOp 13 december 1966 sloeg burgemeester Gijs van Hall de eerste paal voor de woningbouw in de Bijlmermeer. Een ruim opgezette wijk van honingraatflats met moderne woningen midden in het groen.  Nu 50 jaar later op 13 december 2016 verschijnt het boek ‘De betonnen droom’ de biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester van Daan Dekker waar hij op zoek gaat naar het verhaal van Siegfried Nassuth, de mysterieuze en eigenzinnige bouwmeester van de Bijlmermeer.

Bouwmeester

Siegfried kende een gelukkige jeugd in Nederlands-Indië, tot de Japanners in 1942 binnenvielen. Op negentienjarige leeftijd werd hij tewerkgesteld aan de Birmaspoorlijn. Na de oorlog begon Siegfried, vervuld van mooie tropenherinneringen maar ook getraumatiseerd door oorlogservaringen, in Delft aan de studie bouwkunde. De studie bracht hem naar Amsterdam waar hij bouwmeester werd van het grootste project uit zijn tijd. Ten zuidoosten van de hoofdstad wilde hij zijn droom realiseren. Hij ontwierp een futuristische wijk waar de ultieme vrijheid beleefd zou worden en tegelijkertijd het collectief heilig zou zijn. Het liep anders. Een ontwerp vol grote idealen werd al snel ingehaald door de weerbarstige realiteit. 

Gegevens boek

Auteur Daan Dekker (1984) is journalist en schrijver. Het boek ‘De betonnen droom’ verschijnt 13 december bij uitgeverij Thomas Rap.
ISBN 978 94 004 0473 1
paperback
ca. 336 pag.
ca. €19,99
verschijnt ook als e-book

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.