Het weer in de stad

Het weer in de stad

Boeken
Door: Petra Starink | 04-11-2013

Het weer in de stad van landschapsarchitecte en stedenbouwkundige Sanda Lenzholzer zet op begrijpelijke en beeldende wijze uiteen hoe uitgekiend stadsontwerp het comfort in de stad kan verhogen. 

De manier waarop wij het stadsklimaat beleven, is afhankelijk van fysieke en omgevingspsychologische factoren. Aan de hand van deze factoren wordt in dit boek uitgelegd hoe de basisprocessen van het stadsklimaat werken en hoe deze met ruimtelijke ordening en stadsontwerp kunnen worden beïnvloed.

Het weer in de stad is rijk geïllustreerd met foto’s, principetekeningen en praktijkvoorbeelden. Het voorwoord is geschreven door Dirk Sijmons. Het is een naslagwerk én inspiratieboek voor iedereen die werkt aan een leefbare stad: opdrachtgevers, beleidsmakers, professionals en studenten in stedenbouw, landschapsarchitectuur en planologie.

Sanda Lenzholzer is landschapsarchitecte en stedenbouwkundige met internationale praktijkervaring. Zij is sinds 2004 als universitair docent aan de  Wageningen University verbonden en gespecialiseerd in stadsklimaatgericht ontwerp en ontwerptheorie.

Het weer in de stad- Hoe ontwerp het stadsklimaat bepaalt
Sandra Lenzholzer
€ 29,50
ISBN 9789462080959
Paperback 208 pagina’s
17×24 cm
Geïllustreerd (200 kleur)
design: Manifesta
nai010 publishers i.s.m. Wageningen University
www.nai010.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.