Dutch Design Jaarboek 2015

Boeken, Design

Dutch Design Jaarboek 2015

Door: Petra Starink | 13-10-2015

Op 16 oktober verschijnt het Dutch Design Jaarboek 2015. Het boek biedt een overzicht van ruim 60 van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, communicatie en design research die in 2014-2015 in Nederland zijn gerealiseerd.

Het Dutch Design Jaarboek documenteert de genomineerden van de Dutch Design Awards en wordt ingeleid door drie beschouwende, kritische essays van Sander Manse, Saskia van Stein en Timo de Rijk die belangrijke actuele thema’s belichten.

Glamcult Studio heeft met een heel nieuw ontwerp het boek onder  de aandacht gebracht. Studio Glamcult koos voor een encyclopedische opzet in de vorm van een handboekachtig uiterlijk en alfabetische volgorde van teksten en projecten. Om de actualiteit van het boek nog eens te benadrukken is de gebruikte steunkleur geïnspireerd op Akzo Nobels kleur van het jaar 2015, koper-oranje C9.21.58.

Prijsuitreiking Dutch Design Awards

De prijsuitreiking van de Dutch Design Awards vindt plaats op 24 oktober in cultuur en poppodium de Effenaar Eindhoven. De tentoonstelling is vanaf 17 tot en met 25 oktober te zien in Het Veemgebouw op Stijp-S en is een van de highlights van de Dutch Design Week.

Lezing Timo de Rijk

Timo de rijk, eindredacteur van het Dutch Design Jaarboek geeft 23 oktober een lezing naar aanleiding van zijn essay ‘Een korte geschiedenis van slechte smaak tot echte smaak’, dat opgenomen is in het Dutch Design Jaarboek 2015.
Vrijdag 23 oktober om 14.00 uur, Boekhandel Van Piere, Nieuwe Emmasingel 44, Eindhoven. Toegang is gratis.

Dutch Design Jaarboek 2015

Samenstellers: Timo de Rijk, Joost Alferink, Jan Konings, Richard van der Laken.
Teksten: Christine de Baan, Reinier Baarsen, Hofman&Donker, Georgette Koning, Robert-Jan de Kort, Bas van Lier, Sander Manse, Chris Reinewald, Timo de Rijk, Saskia van Stein, Marc Vlemmings
ISBN 978-94-6208-246-5
Design: Glamcult Studio
Nederlands/Engels
192 pagina’s, 22,5 x 27,5 cm, geillustreerd (300 kleur)
Uitgeverij: nai010 publishers in samenwerking met Dutch design Awards
€ 34,50

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.