Een filosofie van het ontwerpen

Een filosofie van het ontwerpen

Boeken
Door: Petra Starink | 10-09-2012

De bebouwde omgeving toont de aanwezigheid van de mens op aarde op indringende wijze. Het zegt iets over hoe de mens in het algemeen en de ontwerper in het bijzonder naar de wereld kijkt. Bij het ontwerpen van onze bebouwde omgeving is het belangrijk te weten waarom je bepaalde keuzes maakt en op welke voorwaarden je een mening bent toegedaan. Deze publicatie plaatst de debatten over het maatschappelijke engagement van de ontwerpopdracht in een filosofisch verantwoord kader. Dit kader is het resultaat van onderzoek naar de begrippen gebruik en ontwerp waarvan Voorthuis de resultaten gedurende de laatste zes jaar op verschillende congressen in binnen- en buitenland, van Oxford via Kopenhagen tot Kyoto, heeft gepresenteerd en getoetst.

Het ontwerpgesprek. Een filosofie van het ontwerpen vormt de onderlegger van Voorthuis’ colleges filosofie voor bouwkunde aan de TU Eindhoven.
€ 19,50
ISBN 978-94-6208-017-1
Paperback | 216 p | 14 x 21cm
nai010 uitgevers i.s.m. Technische Universiteit Eindhoven
Auteurs: Jacob Voorthuis, Bernard Colenbrander (voorwoord)
Design: Studio Tint
Deze publicatie werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Technische Universiteit Eindhoven Faculteit Bouwkunde, Academie van Bouwkunst Rotterdam, Academie van Bouwkunst Groningen en architectenbureau Rapp+Rapp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.