Façades 2021 biedt inspirerende gevelprojecten

Boeken

Façades 2021 biedt inspirerende gevelprojecten

Door: Petra Starink | 18-05-2021

Kwaliteitsgevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd spelen de hoofdrol in het boek Facades 2021, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG. Façades 2021 bestaat uit ruim 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten.

The George op cover

Liesbeth van der Pol, architect/eigenaar van Dok architecten ontving uit handen van VMRG directeur Hans Zwaanenburg het eerste exemplaar. Het project The George in Amsterdam is te bewonderen op de cover. Voorop zie je de aluminium entreepuien die naar boven doorlopen en de aluminium blokramen die de gevel typeren. Achterop prijken de groenstroken en glaspuien in de zuidgevel, die volledig kunnen openklappen.

Circulaire geveleconomie

In deze dertiende uitgave van het Façades boek staat circulariteit centraal. In Nederland wordt al 94% van al het bouwaluminium gerecycled en van alle stalen kozijnen wordt in Nederland 87% gerecycled. De VMRG spant zich in om de kringloop (metaal uit de gevel, weer terug in de gevel) nog beter te sluiten waardoor het positieve effect op de milieuprestatie alleen maar toeneemt. En zij werkt daarin samen met andere brancheorganisaties, met de TU Delft en draagt bij aan innovaties om uiteindelijk te komen tot een circulaire geveleconomie.

VMRG Keurmerk

Bij elk project in het boek staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats.

Het boek is online te bekijken. Meer inspiratieprojecten zijn te vinden de website van de VMRG.  

Beeld: VMRG

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.