Fietsen met Welstand

Boeken

Fietsen met Welstand

Door: Petra Starink | 12-10-2016

Hoe wordt er aan Amsterdam gebouwd en wat is de rol van de Commissie voor Welstand en Monumenten daarbij? In de stadsgids Fietsen met Welstand staan 6 fietsroutes langs 90 projecten die tussen 2010 en 2015 door de commissie beoordeeld zijn. Sommige projecten zijn nog in aanbouw, andere staan er al een tijd. Stap op de fiets en laat je verrassen.

Herkenbare bakens

Wie in Amsterdam woont of werkt, komt er dagelijks langs: de gebouwen die samen de stad vormen. Herkenbare bakens die niet weg te denken zijn, maar ook nieuwe projecten die langzaam de bestaande bebouwing ‘omvormen’. Over het vormgeven van de stad, en wat daarbij wel en niet mag, wordt veel gediscussieerd. Het leidt tot ruim 7000 adviezen per jaar. Een balanceeract, noemt de commissie het zelf. Want hoe kun je behouden wat waardevol is en tegelijkertijd nieuwe ontwikkelingen ondersteunen?

6 fietsroutes

Met dit handzame boekje neemt de commissie je mee van de vergadertafel de stad in. De zes routes voeren langs negentig projecten die tussen 2010 en 2015 door de commissie beoordeeld zijn. Een ouderwetse kaart wijst de weg, handgetekende schetsen laten weten of je goed zit. Via de website kun je de projecten ook vinden. Het boekje is verkrijgbaar bij Architectuurcentrum Amsterdam ARCAM of bestellen via mailto:[email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.