Fietsparkeren bij stations

Fietsparkeren bij stations

Boeken
Door: Petra Starink | 14-12-2020

Het Rijk maakte 20 jaar geleden voor het eerst geld vrij om de fietsenstallingen bij stations uit te breiden en de kwaliteit ervan fors te verbeteren. Het markeerde een andere manier van omgaan met de fietser als belangrijke spil in de ontwikkeling van centrum- en stationsgebieden. In het boek Fietsparkeren bij stations blikken projectmanager Folkert Piersma en planontwikkelaar en fotograaf Wout Ritzema terug op de ontstaansgeschiedenis van dit fenomeen en geven zij antwoord op de meest gestelde vragen van professionals uit binnen- en buitenland.

Fietsparkeren bij stations

Fietsparkeerplaatsen

De afgelopen twintig jaar hebben ProRail, provincies, gemeentes en NS gemiddeld 25.000 fietsparkeerplaatsen per jaar gerealiseerd. En het einde is nog niet in zicht. Door groeiend gebruik van zowel de trein als de fiets zijn er meer en steeds grotere fietsenstallingen verschenen in het stationsgebied: we bouwen inmiddels de grond in, de lucht in, onder de sporen en zelfs… onder water. Het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van fietsenstallingen bij stations is een vak apart waar geen opleiding voor is.

Inspiratiegids

Het boek is een inspiratiegids voor architecten en ontwerpers, beleidsmakers, stedenbouwkundigen en projectmanagers. Met praktische stappenplannen en handige checklists. Veel foto’s, stallingsontwerpen en artist impressions.

Fietsparkeren bij stations20 jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie
Auteur Folkert Piersma, Wout Ritzema
ISBN 978 90 6868 8283
Uitgever Thoth
December 2020
Pagina’s 256 met ca 180 afbeeldingen
€ 29,95
Het boek is te koop via de bekende boekhandels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.