Fotoboek: Provinciehuizen in Beeld

Boeken

Fotoboek: Provinciehuizen in Beeld

Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-02-2023

Op 15 maart 2023 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats in Nederland. Maar waar komen die gekozen statenleden eigenlijk terecht? En hoe zien de provinciehuizen er van binnen uit? Architectuurfotograaf Roos Aldershof komt vaak op plekken die voor anderen totaal onbekend zijn. In het boek ‘Publiek Besloten. Provinciehuizen in Beeld’ neemt ze je mee en laat ze de twaalf Nederlandse provinciehuizen van buiten en van binnen zien.

De Nederlandse provincies worden bestuurd vanuit twaalf bijzondere gebouwen met ieder een unieke statenzaal. Deze provinciehuizen zijn het hart van de provinciale democratie, maar weinig mensen weten hoe ze er van binnen uitzien. De foto’s in dit boek tonen de diversiteit van de monumentale architectuur, interieurs, de kunst én de mensen in de provinciehuizen.

Roos Aldershoff vangt in haar fotografie de verschillende sferen van de gebouwen en de mensen die er werken. Architectuurhistoricus Laura Lubbers beschrijft de geschiedenis en stijlkenmerken van de gebouwen. Maar ze kwam in haar research ook achter verrassende, soms schokkende verhalen die veel vertellen over de plek en de mensen.

Vanaf 8 maart is het boek te koop in de grotere boekwinkels of online te bestellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.