Voortbouwen

Voortbouwen

Boeken
Door: Petra Starink | 25-11-2014

Op 22 november is de Gouden Piramide 2014 uitgereikt. De Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap  ging naar de Nieuwe Ooster in Amsterdam.

De Gouden Piramide is in het leven geroepen om de kwaliteit van het opdrachtgeverschap te bevorderen. Het thema in 2014 was architectuur. Een jury onder voorzitterschap van de Rijksbouwmeester koos uit vijf genomineerden een winnaar. In het boek ‘Gouden Piramide 2014-Voortbouwen’ worden de winnaar en de vier overige genomineerde opdrachtgevers met hun projecten in woord en beeld gepresenteerd. Daarbij ook het oordeel van de jury.

Vernieuwend opdrachtgeverschap

Ook tien andere inzendingen komen aan bod die samen een interessante staalkaart vormen van vernieuwend opdrachtgeverschap. In het boek verder een uitgebreid juryverslag en een viertal essays: over het perspectief van minder rijksgebouwen, over de veranderende rol van de overheid, over de toekomst van duurzaam bouwen en over nieuwe perspectieven voor de ruimtelijke sector.

DVD met documentaires uit Kunstuur

Bij het boek zit een dvd met de documentaires over de genomineerde opdrachtgevers en hun project. Deze documentaires zijn in november wekelijks uitgezonden in Kunstuur.

Gouden Piramide 2014 Voortbouwen

Redactie: Olof Koekebakker

Essays van: Wouter Vanstiphout (Crimson Architectural Historians en hoogleraar Ontwerp & Politiek, TU Delft) en Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability, TU Delft).

29,50

ISBN 978-94-6208-162-8

paperback met dvd | 160p | 17×23 cm | rijk geïllustreerd Design: Katja Hilberg

nai010 uitgevers i.s.m. Atelier Rijksbouwmeester.

Het boek is 22 november verschenen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.