Gratis publicatie ‘Trends in de houtbouwtransitie’

Boeken

Gratis publicatie ‘Trends in de houtbouwtransitie’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-07-2023

De gratis downloadbare publicatie ‘Trends in de houtbouwtransitie’ geeft een breed overzicht van de vele houten gebouwen die in de afgelopen paar jaar in Nederland zijn gerealiseerd. De publicatie richt zich op beslissers in de bouwbranche.

Trends in de houtbouwtransitie‘ is geschreven in opdracht van de overheidsinstelling Circulaire Bouweconomie, een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is de eerste publicatie die alle gebouwtypen samenbrengt, zowel appartementen en grondgebonden woningen voor de sociale, midden- en hogere huursector als koopwoningen en bedrijfsgebouwen, zelfbouwhuizen en huizen ‘onder architectuur’. Dit alles rijk geïllustreerd en voorzien van ter zake gegevens.

Overzicht van aanbieders en technieken

In de begeleidende tekst wordt kort en bondig uitleg gegeven over de redenen voor de plotselinge opkomst van houtbouw in Nederland, de verschillende vormen van houtbouw, en uitleg over houtbouw-materialen als hsb, CLT, LVL en gelamineerd hout. Ook geeft het een indruk en opsomming van de vele start-ups in de houtbouw en de recente ontwikkelingen bij bestaande bouwbedrijven om grootschalige seriematige houtbouw te kunnen produceren. Ook de significante rol van de bestaande timmerfabrikanten in de transitie wordt besproken.

In één keer op de hoogte van de Houtbouwrevolutie

De publicatie is bedoeld voor iedereen in de bouwsector die graag in één keer op de hoogte wil zijn van de stand van de techniek en de talloze gebouwen die dat in de afgelopen vijf jaar in ons land heeft opgeleverd.

Download hier de gratis pdf ‘Trends in de houtbouwtransitie’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.