Habitat biq bouwt de stad

Habitat biq bouwt de stad

Boeken
Door: Petra Starink | 16-05-2013

Architecten bouwen tegenwoordig meestal in de bestaande stad, ander werk is er bijna niet meer. Daarom koppelt biq stadsontwerp sterke architectonische vormen aan de onderhandelingen die eigen zijn aan het werk in de stad. De publicatie Habitat belicht dit realisme aan de hand van vijf prijswinnende ontwerpen van biq stadsontwerp.

Het bouwen is een optelsom van tradities en maatschappelijke conventies, dromen, verlangens en ficties van haar bewoners, maar ook van de mogelijkheden en beperkingen van de bouwindustrie. De architecten van het Rotterdamse architectenbureau biq stadsontwerp beseffen dat de menselijke habitat geen ongerepte idylle is. Hans van der Heijden en Rick Wessels beschouwen in hun manifest de habitat als het werkterrein van de architect en waarin het ontwerp effectief moet zijn.

Nieuwbouw en renovatie, stadsuitleg en stedelijke vernieuwing, seriematige woningbouw en het monumentale openbare gebouw staan in deze publicatie als gelijkwaardige architectonische opgave naast elkaar. In de publicatie Habitat toont biq stadsontwerp dat nieuwbouw, renovatie en monumentale bouw samenvloeien tot een nieuw vak. Projecten van biq stadsontwerp zijn o.a. woningbouw Lakerlopen in Eindhoven en Hesenberg in Nijmegen.

Habitat bevat verklarende teksten en tekeningen van Hans van der Heijden en Rick Wessels, een kritisch interview door Ellis Woodman en foto’s van Stefan Müller.

Habitat biq bouwt de stad
Hans van der Heijden, Rick Wessels, Ellis Woodman en Stefan Müller
€ 29,50
Uitgeverij: nai010.com
ISBN: 978-94-6208-055-3
Paperback | 144 p  | 200 x 300 mm
Vormgeving Studio Sander Boon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.