In Deventer- Landgoederen en Historische Buitenplaatsen

In Deventer- Landgoederen en Historische Buitenplaatsen

Boeken
Door: Petra Starink | 30-08-2012

Het boek In Deventer-Landgoederen en Historische Buitenplaatsen is deel vier in de reeks architectuurgidsen die Architectuurcentrum Rondeel in Deventer uitgeeft. Het boek gaat over de 19 landgoederen en historische buitenplaatsen die in en nabij de gemeente Deventer zijn te vinden.

De beschrijvingen van de landgoederen zijn van kunsthistorica Barbara Joustra.  Jaap Starkenburg, directeur van Stichting IJssellandschap schreef een essay over het belang van landgoederen en de zorg die nodig is om ze ook voor de toekomst in goede staat te houden. Hoe het is om op een landgoed te wonen, is te lezen in een opmerkelijke en vermakelijke bijdrage van Jan Terlouw, oud-politicus, schrijver en bewoner van een landgoed.

De fotograaf Erwin Zijlstra fotografeerde de landgoederen in hun volle glorie, compleet met de tuinen, de velden en de bossen en natuurlijk ook met de koetshuizen, de boerderijen en de bijgebouwen. Ook de vereniging Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) en het overlegorgaan Gezamenlijke Particuliere Deventer Landgoederen (GPDL) hebben tekstbijdragen geleverd.

De uitgave is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Gemeente Deventer, de Provincie Overijssel, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting IJssellandschap en HaakMedia. Eerder verschenen: In Deventer – Architectuur tot 1950, In Deventer – Architectuur vanaf 1950 en In Deventer – Landschap en cultuurhistorie. De architectuurgidsen kosten € 16,95 en zijn verkrijgbaar bij de boekhandels in en om Deventer en bij Architectuurcentrum Rondeel aan de Stromarkt 18c in Deventer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.