Inspiration and Process in Architecture: Wiel Arets

Inspiration and Process in Architecture: Wiel Arets

Boeken
Door: Margriet Brus | 06-12-2012

In de serie “Inspiration and Process in Architecture” van Moleskine over de rol van de schets in het werk van architecten, zijn onlangs twee nieuwe delen verschenen over Wiel Arets en Cino Zucchi.

In het bekende notitieboekformaat van 13×21 cm met ronde hoeken en een elastische sluitband, geeft Moleskine een serie monografieën uit, gewijd aan sleutelfiguren in hedendaagse architectuur. De eerder verschenen vier delen gaan over Zaha Hadid, Giancarlo De Carlo, Bolles+Wilson and Alberto Kalach. Centraal staan de schetsen van eigen ontwerpen en gebouwen maar ook schetsen van natuur, steden of persoonlijke fascinaties. Gecombineerd met eigen (dagboek)aantekeningen illustreren de schetsen thema’s die voor deze architecten van belang zijn. De boekjes geven zo een zeer persoonlijk beeld van de architecten en brengen hun ideeën tot leven. Ingebonden met ruw kartonnen kaft en stoffen rug. In het voorjaar van 2013 verschijnen nog twee delen in deze serie, over Studio Mumbai en over Dominique Perrault.

Het boek over Wiel Arets opent met een essay van Kenneth Frampton, die de evolutie van het werk van Arets in de afgelopen 25 jaar belicht. Niet eerder gepubliceerde handschetsen en ingekleurde perspectieven uit jaren ’80 en ’90 vullen de pagina’s. Het boek sluit af met een uitgebreid interview met Arets over zijn visie, werken, en werkmethoden.

Titel: Inspiration and Process in Architecture, Wiel Arets
Tekst: Francesca Serrazanetti, Matteo Schubert (red)
ISBN: 978-8866134701
Prijs: € 29

www.moleskine.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.