Inspirerende bouwkunst na 1965

Inspirerende bouwkunst na 1965

Boeken
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-10-2021

Het boek ‘Inspirerende Bouwkunst’ beschrijft 22 projecten die zijn aangemerkt als Inspirerende Bouwkunst, met originele tekeningen, historische beelden en foto’s van de huidige staat. Van het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken, de ‘Apenrots’, tot de knaloranje penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam. Het boek zoomt in op hun – deels verborgen – architectonische kwaliteiten, stedenbouwkundige context en samenhang met de ruimtelijke omgeving en gebouwgebonden kunst in die periode.

Transformatie Post-65 projecten

Hoe kun je deze en andere Post 65-gebouwen goed laten aansluiten op de gebruiks- en duurzaamheidseisen in de toekomst? Het boek werpt een blik vooruit door de ogen van een komende generatie ontwerpers. Zij bieden een prikkelende kijk op de mogelijke transformatie van de Post 65-objecten. Waar sloop een onherstelbare breuk betekent met het verleden, kunnen nieuwe inzichten en innovatieve strategieën een tweede, duurzaam leven voor de gebouwen inluiden.

Boek Inspirerende Bouwkunst online beschikbaar

Het boek ‘Inspirerende Bouwkunst’ is samengesteld op initiatief van voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade, het Atelier Rijks­bouwmeester en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. De publicatie is tot stand gekomen met medewerking van Het Nieuwe Instituut Rotterdam. De publicatie is online beschikbaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.