Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017

Boeken

Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017

Door: Petra Starink | 02-05-2017

In het gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden aan de Korte Voorhout in Den Haag is het jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017 gepresenteerd. Architect Kees Kaan ontving het nieuwe jaarboek. Niet helemaal toevallig want op de cover staat een foto van de Hoge Raad der Nederlanden ontworpen door Kaan Architecten.

De redactie van het Jaarboek Kirsten Hannema (freelance architectuurcriticus voor o.a. de Volkskrant, ArchitectuurNL en MARK), Robert-Jan de Kort (architect en medeoprichter van architectenbureau De Kort Van Schaik) en Lara Schrijver (hoogleraar architectuur aan de Universiteit van Antwerpen en in 2013/14 DAAD-gastdocent aan het Dessau Institute of Architecture) hebben voor deze 30e editie 40 projecten geselecteerd.

Architectuurbeleid

Bijzondere aandacht in het boek is er voor het opdrachtgeverschap, architectuurbeleid en projecten waar met beperkte middelen een groot effect is bereikt. Een speciale bijdrage is bijgeleverd door Oliver Wainwright (architectuur en designcriticus van The Guardian) over de Nederlandse architectuur als exportproduct.

In het boek projecten van onder andere: Ard de Vries, Studio Nauta, Zecc Architecten, Space Encounters,  Atelier Kempe Thill, Neutelings Riedijk, Studioninedots, Koen van VelsenKAAN Architecten.

Architectuur in Nederland 2016/2017
Auteur: Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort, Lara Schrijver
ISBN: 978-94-6208-353-0
Paperback
Nederlands, Engels
184 pagina’s
€ 39,95
Uitgever:nai010

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.