Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw

Boeken

Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw

Door: Margriet Brus | 19-12-2012

Het jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw presenteert 31 voorbeeldige projecten uit de periode 2010-2012. De rode draad in deze periode is dat de landschapsarchitectuur en de stedenbouw zichzelf opnieuw moeten uitvinden. De projecten in het boek maken duidelijk hoe ontwerpend Nederland daar schoorvoetend zijn weg in vindt.

Met het opnieuw definiëren van het oude, met een grote rol voor particuliere en collectieve initiatieven, met projecten in het buitenland en met een enkel statement, illustreert dit jaarboek de nieuwe verbeelding in de ontwerpwereld. Op zoek naar de eigen kracht. Behalve de meest toonaangevende projecten bundelt het jaarboek de belangrijkste visies en achtergronden. Rijksadviseur Eric Luiten schrijft over het veranderende landschapbeleid en journalist Mark Hendriks over de internationalisering van de ontwerpwereld. Het boek bevat een reportage over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en rijksadviseur Rients Dijkstra benoemt in een interview de ambities waar deze tijd om vraagt.

Voor het eerst verschijnt Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2012 in een coproductie met het tijdschrift Blauwe Kamer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.