Kunsthal Rotterdam 30 jaar

Actualiteiten, Boeken, Nieuws

Kunsthal Rotterdam 30 jaar

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-11-2022

De Kunsthal bestond op 1 november 2022 precies dertig jaar. Dit Rotterdamse culturele icoon is ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). De verjaardag is gevierd met een spetterend feest dat werd afgesloten met de presentatie van het jubileumboek ’30 jaar Kunsthal’.

Met elke nieuwe tentoonstelling transformeert de Kunsthal en opent een nieuwe wereld. De tentoonstellingen en het publieksprogramma tonen nieuwe perspectieven, andere werelden en maken je eigen wereld met ieder bezoek groter.

Verder moedigt de Kunsthal aan om met een open blik te (ver)dwalen, te verwonderen en je te laten verrassen. Soms word je op het verkeerde been gezet of uit balans gebracht, en de enige zekerheid is dat je altijd verrast wordt. It’s a kind of magic!

Boek

In het kader van de verjaardag van de kunsthal is het jubileumboek ’30 jaar Kunsthal’ uitgegeven. In deze visueel spannende publicatie – liggend formaat, opengewerkte rug – wordt de Kunsthal vanuit dertig verschillende perspectieven belicht. Een selectie van dertig persoonlijke verhalen – van burgemeester Aboutaleb tot een dolenthousiaste bezoeker van de Naked Tour, van het echtpaar dat in de Kunsthal trouwde tot acteur Pierre Bokma. Afgewisseld met fraaie essays en bijzondere fotoseries.

  • 92 pagina’s, 24 x 34 cm
  • (liggend formaat)
  • Gebonden boek
  • Nederlands
  • ISBN 978 94 6262 435 1
  • € 30,00
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.