Lancering jaarboek Architectuur in Nederland 2019/2020

Lancering jaarboek Architectuur in Nederland 2019/2020

Boeken
Door: Petra Starink | 22-09-2020

In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is 21 september het Architectuur in Nederland Jaarboek 2019/2020 gepresenteerd. Op de cover van het boek staat het Groninger Forum ontworpen door NL Architects. Architectuur in Nederland is al ruim 30 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken.

Pleased to meet you

De driekoppige redactie bestaande uit Kirsten Hannema, Teun van den Ende en Arna Mackic selecteerde voor de 33ste editie bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd. Deze keer is het overkoepelende thema Pleased to meet you, een uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan, om anderen te horen en te kennen, en architectuur te bezien als een gezamenlijke onderneming.

Bekijk hier de presentatie van het boek

Belangrijke rol voor mensen in gebouwen

In de essays gepubliceerd in Jaarboek 2019 / 2020 spelen de mensen die gebouwen en steden bewonen en gebruiken een belangrijke rol. Hoe creëer je ruimtes die ontmoeting mogelijk maken op basis van gelijkwaardigheid? Arna Mackic stelt dat dit begint bij de samenstelling van het ontwerpteam: kan dat team verbindingen leggen door middel van ontwerp of worden architecten daarbij te veel begrensd door het eigen blikveld? Kirsten Hannema onderzocht de verbindende kracht van de verhalen die in plekken en gebouwen besloten liggen. Teun van den Ende richt zich op de relatie tussen de politiek en de architectuur, en maatregelen die nodig zijn om de toegankelijkheid van steden te garanderen. Gastauteur Adeola Enigbokan legt de bal bij de architect, die volgens haar voorbij zijn rol als professional moet kijken, als burger en vriend

Jaarboek Architectuur in Nederland 2019/2020

ISBN 978-94-6208-555-8
Uitgeverij: Nai010
Redactie : Kirsten Hannema, Teun van den Ende, Arna Mackic. Gastredacteur: Adeola Enigbokan
Design: Joseph Plateau
Nederlands, Engels, 24 x 32 cm, 176 pagina’s
Geillustreerd (330 kleur en zw/w)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.