Levensverhaal van Gronings architect in Australië

Boeken

Levensverhaal van Gronings architect in Australië

Door: Jacqueline Knudsen | 25-10-2016

Vandaag wordt het boek Omgekeerde Wereld – Wanordelijke kroniek van een architect gepresenteerd, geschreven door architect Feiko Bouman. Als zevenjarige jongen emigreerde Bouman met zijn familie enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog uit de stad Groningen naar Australië. Na zijn studie architectuur verwierf hij daar bekendheid als architect door een prijsvraag van het gerenommeerde Royal Australian Institute of Architects te winnen met zijn ontwerp van de Stockman’s Hall of Fame in Longreach.

Het boek begint met zijn vroege jeugd in Groningen en verhaalt van de moeilijke pioniersjaren van zijn familie in de ‘outback’ van Australië waar zij in onwaarschijnlijke omstandigheden het hoofd boven water hielden, de kwajongensstreken die hij uithaalde met vrienden, hoe hij in de swinging sixties diverse intellectuelen en vrije vogels ontmoette, tijdens zijn studie o.a. lezingen bijwoonde van architecten als Buckminster Fuller en Aldo van Eyck en hoe hij daarna bekend architect werd door een prijsvraag van het gerenommeerde Royal Australian Institute of Architects te winnen met zijn ontwerp van de Stockman’s Hall of Fame in Longreach. Dit museum is een eerbetoon aan de pioniers van de outback, de geschiedenis en de cultuur van het binnenland van Australië, en tegenwoordig een ‘must see’-tip.

Omgekeerde wereld is interessant voor iedereen die van mooie verhalen houdt, voor wie benieuwd is hoe het vroeger de mensen verging die zeiden: ‘Ik vertrek’ (met het idee het vaderland nooit meer terug te zien), voor wie wil lezen over het leven van migranten aan die exotische ‘andere kant van de wereld’ en voor wie Feiko’s liefde voor het Groningen van vroeger en nu deelt. Nieuwsgierig? Download een preview van dit boek!

Omgekeerde wereld – Wanordelijke kroniek van een architect
Auteur  Feiko Bouman
240 pagina’s
€ 19,95
ISBN 9789023255109

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.