Lost Landscapes

Lost Landscapes

Boeken
Door: Petra Starink | 15-11-2013

Het Rotterdamse LOLA landscape architects , winnaars van de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2013, ontwerpt en onderzoekt landschappen die zijn vergeten of vervallen, of die juist gaan veranderen. Sinds de oprichting in 2006 werkt het bureau aan zowel conceptuele als uitvoeringsgerichte projecten.

Lost Landscapes is een boek over de zienswijze en ervaring van LOLA landscape architects met betrekking op landschap, natuur en recreatie. In het boek worden de terugkerende overeenkomsten tussen afzonderlijke landschapsprojecten benoemd en beschreven, en verbonden aan essays van Erik de Jong, Paul Roncken, René van der Velde, Eric Frijters en Olv Klein.

In drie hoofdstukken bewandelt LOLA drie verschillende paden vanuit de stad tot in het landschap van de 21ste eeuw: over Life Lines, langs de Long Tail of Leisure en uiteindelijk dwalend door The Fat of the Land. LOLA pleit in het boek Lost Landscapes voor innovatieve lineaire landschappen, kosmopolitische natuur en landschappen waarin de menselijke ervaring centraal staat. De ontwerpers van LOLA combineren kennis over grootschalige ecosystemen met een eigen opvatting over ruimte en een open houding die het mogelijk maakt samenwerkingen met andere specialisten aan te gaan, zoals met tuinontwerper Piet Oudolf en de urbanisten van MAXWAN.

Lost Landscapes
Eric-Jan Pleijster, Cees van der Veeken, Peter Veenstra
€ 24,50
Engelse editie ISBN 978-94-6208-106-2
paperback | 240p | 11,5 x 17,2 cm
Geïllustreerd (150 kleur)
Design: Koehorst in ‘t Veld
Boek verschijnt 15 november 2013
nai010 publishers met de stichting Rotterdam Maaskant

Lees ook het artikel:  Lola landscape architects: eindeloos variëren met landschap

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.