Maison d’Artiste. Onvoltooid icoon van De Stijl

Maison d’Artiste. Onvoltooid icoon van De Stijl

Boeken
Door: Petra Starink | 17-10-2016

Boek Maison d'artisteHet boek Maison d’Artiste. Onvoltooid icoon van De Stijl vertelt het verhaal van het legendarische ontwerp voor een kunstenaarshuis door schilder Theo van Doesburg en architect Cornelis van Eesteren. Het ontwerp uit 1923 vormt één van de sleutelwerken van de Nederlandse avant-garde beweging De Stijl. De presentatie van het boek is op zondag 30 oktober in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Cultureel belang van het ontwerp

Dit boek onderzoekt het revolutionaire culturele belang van het ontwerp, de betekenis voor de geschiedenis van De Stijl, en bespreekt de dilemma’s rond hedendaagse realisatie van het niet gebouwde ontwerp in vergelijking met andere laat uitgevoerde ontwerpen van bekende twintigste-eeuwse architecten als John Hejduk en Le Corbusier.

Voorwoord van Floris Alkemade

Het boek verschijnt in het kader van het honderdjarig bestaan van De Stijl in 2017. Nationale en internationale specialisten leverde een bijdrage: Dolf Broekhuizen Ole Bouman, Paul Meurs, Alied Ottevanger, Kees Somer, Wouter Jan Verheul en Michael White. Het voorwoord is van architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Boek: Maison d’Artiste-Onvoltooid icoon van De Stijl
34,95 (Nederlandse en Engelse editie)
hardcover | 132 p | 22,5 x 22,5 cm | geïllustreerd  (135 kleur)
Design: Lex Reitsma
ISBN 978-94-6208-303-5 (Nl)
SBN 978-94-6208-304-2 (Eng)
Publicatiedatum 30 oktober 2016
Met steun van: EFL Stichting, Harten Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Ted Schutten Fonds beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, De Gijselaar-Hintzenfonds
 www.nai010.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.