Museumboek De Lakenhal

Boeken

Museumboek De Lakenhal

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-03-2019

Op 11 april is de officiële presentatie van het boek Museum De Lakenhal in de Burgerzaal van het Stadhuis Leiden. In het boek artikelen over het gebouw, de collecties en de geschiedenis. Het eerste exemplaar van het boek wordt uitgereikt aan burgemeester Henri Lenferink.

Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is sinds 1874 gevestigd in de  Laecken-Halle, een fraaie keurhal voor lakense stoffen, in 1640 ontworpen door architect Arent van ’s-Gravesande. Het monumentale pand dat geldt als een van de gaafst bewaarde voorbeelden van het zeventiende-eeuwse Hollands classicisme, werd in de periode 2017–2019 volledig gerestaureerd. Het museum kon daarbij, voor het eerst sinds 1921, worden uitgebreid met een nieuwe tentoonstellingsvleugel.

Restauratie museum

Het boek Museum De Lakenhal is een kroon op 145 jaar museale geschiedenis. Het boek verschijnt in het heropeningsjaar van het gerestaureerde en uitgebreide Museum De Lakenhal, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de vriendenvereniging, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal.

In het museum zijn hoogtepunten te bewonderen van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, naast moderne kunstenaars als Theo van Doesburg, jan Wolkers en Erwin Olaf.

Heropening museum

Museum De Lakenhal heropent 20 juni haar deuren voor publiek. In het weekend van 22 en 23 juni kunnen bezoekers gratis naar het museum.

Presentatie boek De Lakenhal

Boek De Lakenhal
Redactie: Meta Knol, Aukje Vergeest, Jori Zijlmans, met bijdragen van Jori Zijlmans, Doris Wintgens, Nicole Roepers, Prosper de Jong, Christiaan Vogelaar, Frank de Hoog, Willemijn Zwikstra, Guido Steenmeijer, Durkje van der Wal, Happel Cornelisse Verhoeven Architecten.
Design: Karen Polder
Fotografie: Karin Borghouts
Hardcover, 344 pagina’s, 21,6 x 28,8 cm
Geillustreerd (336 kleur)
ISBN 978-94-6208-490-2
Uitgever: NAi Boekverkopers
€ 49,95

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.