Nieuwe jonge redactie Jaarboek Architectuur in Nederland

Boeken

Nieuwe jonge redactie Jaarboek Architectuur in Nederland

Door: Petra Starink | 17-08-2016

Architectuurcriticus Kirsten Hannema is benoemd tot hoofdredacteur van het Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017. Samen met Robert-Jan de Kort en Lara Schrijver vormen zij de redactie. Kirsten Hannema werkt als architectuurcriticus voor het vakblad ArchitectuurNL.

Voor de 30e edtitie van het jaarboek zet nai010 uitgevers in op jonge architectuurcritici en publicisten. Het nieuwe jaarboek 2016/2017 verschijnt in april 2017 en vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De redactie zal voor de komende editie de opmerkelijkste projecten selecteren die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en de belangrijkste ontwikkelingen en trends beschrijven die de productie en vormgeving van de Nederlandse architectuur beïnvloeden. Deze editie bevat ook een overzicht van de belangrijkste prijzen, prijsvragen, tentoonstellingen en publicaties van het afgelopen jaar.

Kirsten Hannema

Kirsten Hannema werkt als freelance architectuurcriticus naast ArchitectuurNL voor AWM, MARK, Museumtijdschrift en voor de Volkskrant. Na haar opleiding Bouwkunde aan de TU Delft begon zij haar loopbaan als architect. In 2005 maakte ze de overstap naar het schrijven, als redacteur voor het tijdschrift A10 new European Architecture. Ze was jurylid voor de Jonge Maaskantprijs, de ARC Award, jurysecretaris voor BNA Beste Gebouw van het Jaar en redactielid voor het Jaarboek Architectuur 2015-2016. Ze geeft als gastdocent lezingen aan de TU Delft en lessen in tekstanalyse aan de Amsterdamse Academie voor Bouwkunst.

Robert-Jan de Kort

Robert-Jan de Kort is architect en medeoprichter van het architectenbureau De Kort Van Schaik. Hij schreef voor ArchiNed, AWM, S&RO, het Dutch Design Jaarboek en de publicatie van de >Prix de Rome Architectuur 2014. Hij was van 2010 tot en met 2016 jurysecretaris van de Hedy d’Anconaprijs. In 2013 initieerde De Kort, samen met zijn compagnon Sander van Schaik, het internationale lezingenpodium ‘TALKS about architecture’.

Lara Schrijver

Lara Schrijver is Hoogleraar Architectuurtheorie aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Van 2013-2014 was zij DAAD gastprofessor aan de Dessau Institute of Architecture. Haar onderzoek is gericht op de architectuur van de twintigste eeuw en de theorieën die daaraan ten grondslag liggen. Haar teksten zijn gepubliceerd in de Journal of Architecture, OASE, Harvard Design Magazine en Volume. Haar boek Radical Games (2009) werd genomineerd voor de 2011 CICA Bruno Zevi Book Award. Samen met Caroline Voet, Katrien Vandermarliere en Sofie De Caigny stelde zij in 2016 het boek Autonomous Architecture in Flanders samen.

Gegevens
Architectuur in Nederland. Jaarboek 2015/17
Redactie: Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort, Lara Schrijver
39,50
Verschijnt in april 2017
Engels/Nederlands
paperback | 184 p | 24 x 32 cm | rijk geïllustreerd
Design: Joseph Plateau
nai010 uitgevers

Foto: Waterliniemuseum op Fort bij Vechten van architect Anne Holtrop. Cover Jaarboek 2015/2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.