Ontwerpen aan het spoor

Ontwerpen aan het spoor

Boeken
Door: Petra Starink | 05-08-2014

Ter gelegenheid van 175 jaar spoor en naar aanleiding van 10 jaar Spoorbeeld, het ontwerp- en vormgevingsbeleid van het spoor, heeft bureau Spoorbouwmeester het initiatief genomen om een boek te laten publiceren over het belang van institutioneel ontwerpen en de bijzondere vormgeving op en rond het spoor in Nederland.

In 1968 was de introductie van een nieuwe huisstijl bij de  Nederlandse spoorwegen.  Het spoor zat in die tijd in een crisis en het bedrijf had een stoffig imago. In dit boek leest u meer over de achtergronden van deze periode en worden de opeenvolgende perioden nader belicht in een vijftal essays, knooppunten van vormdisciplines en markante bewegingen op het spoor. Dit boek, rijk geïllustreerd met onbekend beeldmateriaal uit de archieven, laat zien hoe de treinreis van begin tot einde is gepland en vormgegeven.

Kijk hier voor meer informatie over 175 jaar spoor

Ontwerpen aan het spoor
Redactie: Michelle Provoost, Wijnand Galema, e.a
Auteurs: Michelle Provoost, Wijnand Galema, Victor Lansink, Ewan Lentjes, Timo de Rijk, Wouter Vanstiphout en Cassandra Wilkins
Intekenprijs € 39,50, daarna € 44,50
Verschijnt 17 september 2014
Nederlandse editie ISBN 978-94-6208-163-5
Hardcover | 250 p | 23×28 cm | geïllustreerd (250 kleur)
Design: Opera Graphic Design | nai010 uitgevers i.s.m. Bureau Spoorbouwmeester | met medewerking van NS, Prorail, het Utrechts Archief en het Spoorwegmuseum.
Uitgeverij:  nai010.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.