Over de grens

Over de grens

Boeken
Door: Petra Starink | 04-12-2012

Hoe ga je als ontwerper om met een kust of met de grens tussen stad en platteland? Welke rol spelen nationale grenzen nog? Hoe creëer je grenzen in het publieke domein? En welke specifieke ontwerpmethoden kun je inzetten om grenzen vorm te geven? Een grens is een scheiding of verbinding. Een grens roept discussie op en nodigt uit tot filosofisch mijmeren.

Over de grens bundelt een reeks lezingen van over de rol en betekenis van de grens binnen de hedendaagse landschapsarchitectuur. Het is een prikkelende, toegankelijke bundel waarin tien vooraanstaande landschapsarchitecten redeneren vanuit hun vakgebied, maar in feite een universeel thema aansnijden dat iedereen aangaat. De lezingen zijn gehouden door Atelier Quadrat, DS Landschapsarchitecten, Paul Geerts, SWAMPS, Matton Office, LOLA landscape architects, Studio-Berg, Nienhuis landschapsarchitectuur en BVR Adviseurs, Mark Eker, DELVA Landscape Architects.

Over de grens
Over de rol en betekenis van de grens binnen de hedendaagse landschapsarchitectuur.

Redactie: Karin Christof, Arjan Vergeer, met bijdragen van Leon Sebregts
Tekst: Paul Achterberg, Joyce van den Berg, Bart Bomas, Steven Delva, Mark Eker, Paul Geerts, Floris van der Kleij, Ton Matton, Arjan Nienhuis, Eric-Jan Pleijster, Maike van Stiphout, Roel van Timmeren
Paperback met posteromslag, 17x24cm, 64 pagina’s, zwart-wit (full colour poster)
ISBN 978-90-75271-59-1
Prijs € 11,90
Uitgeverij Blauwdruk i.s.m. Architectuurcentrum Makeblijde

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.