Prix de Rome 2014 Architectuur

Prix de Rome 2014 Architectuur

Boeken
Door: Petra Starink | 13-10-2014

Voor de Prix de Rome Architectuur 2014 ontwikkelden acht getalenteerde jonge (landschaps) architecten en stedenbouwkundigen een visie op de Rotterdamse Hoogstraat. De opdracht was om van deze straat een levendige straat  met gemengde functies te maken en een interventie voor te stellen die een link met de oorsprong van Rotterdam legt. De Prix de Rome is de oudste en belangrijkste prijs in Nederland voor (landschaps)architecten en stedenbouwkundigen onder de 40 jaar.

Na een inleiding van architectuurhistoricus Marinke Steenhuis over de identiteit van de Hoogstraat, worden de genomineerden voorgesteld door Kirsten Hannema en Robert-Jan de Kort en presenteren ze hun ontwerpen. De genomineerden zijn: Steven Delva, Florian Idenburg, Marieke Kums, Kees Lokman, Donna van Milligen Bielke, Jasper Nijveldt, Tim Prins en XML. Zij werden door een jury geselecteerd, omdat hun werk kwaliteit en de potentie heeft om een belangrijke bijdrage te leveren aan de architectuur in Nederland.

Prijsuitreiking

Woensdag 15 oktober wordt de Prix de Rome uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 40.000  en een werkperiode van 3 maanden bij de  American Academy in Rome.

Tentoonstelling

Vanaf 16 oktober presenteert Het Nieuwe Instituut het werk van de 8 genomineerden. De tentoonstelling is te zien tot en met 4 januari 2015.

Prix de Rome 2014 Architectuur
ISBN 978-94-6208-156-7
verschijnt 15 oktober 2014
Marinke Steenhuis, Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort
Design: Lesley Moore
Nederlands, Engels
paperback | 20 x 27 cm | 144 pagina’s
geillustreerd (150 kleur)
In samenwerking met: Mondriaan Fonds
Uitgeverij: www.nai0120.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.