Procesverbetering in gevelbranche centraal in Façades 2020

Boeken

Procesverbetering in gevelbranche centraal in Façades 2020

Door: Petra Starink | 20-05-2020

In het boek Façades 2020, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG spelen gevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd een hoofdrol. Op de cover van het boek staat de gevel van het gebouw aan de Danzingerkade 125 aan de Houthavens in Amsterdam, ontworpen door MVSA Architects. Architect Wouter Thijssen mocht dan ook het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek Façades 2020.

Wouter Thijssen, architect MVSA Architects

Gevelbouwprojecten

Façades 2020 bestaat uit 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten.

Procesverbetering in de gevelbranche centraal

Bij elk project staat een korte beschrijving. In deze twaalfde uitgave staat procesverbetering in de gevelbranche centraal in de artikelen. Aan de orde komen de bouwplaatskeuringen die binnen het VMRG Keurmerk zijn ingevoerd, zodat de kwaliteit geborgd wordt vanaf fabricage tot en met het in het bouwwerk geïnstalleerde eindproduct. Hiermee is het VMRG Keurmerk ook voorbereid op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Verder is er aandacht voor de ILS Gevel die samen met BIM specialisten van diverse bedrijven ontwikkeld is. Door deze eenduidige afspraken wordt samenwerken in BIM makkelijker en efficiënter. Ook wordt het verkennende onderzoek naar een circulaire gevelbouw beschreven.

Gevelbouwproces circulair maken

Om het gevelbouwproces circulair te maken, is het belangrijk dat de juiste informatie beschikbaar is. Met de nieuw ontwikkelde applicatie Cirlinq, die ook in het boek beschreven wordt, is het koppelen van informatie aan producten geen probleem. Deze procesverbeteringen komen uiteindelijk ten goede aan de kwaliteit van een gevel. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is.

Lees ook:

VMRG Keurmerk

Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn,  jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, zodat een opdrachtgever er zeker van is dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen. 

Het boek is online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.