Spirit of nature Wood Architecture Award 2012

Spirit of nature Wood Architecture Award 2012

Boeken
Door: Petra Starink | 26-09-2012

Een monografie over het werk van de Indiase architect Bijoy Jain, die samen met zijn kantoor Studio Mumbai Architects traditionele ambachten combineren met een architectuur van schaarse middelen. Aanleiding voor de publicatie is de internationale Spirit of Nature Wood Architecture Award, die Bijoy Jain in 2012 heeft gewonnen.

Bijoy Jain richtte Studio Mumbai op in 1995. Het is een gemeenschap van ervaren timmerlieden, ambachtslieden en architecten, die een architectuur ontwerpt die zeer weinig bronnen gebruikt. Het werk van Studio Mumbai wordt gekenmerkt door maatschappelijke verantwoordelijkheid, respect voor mensen met verschillende religies en culturen, maar ook het toepassen van ecologische principes. Bijoy Jain’s traditionele werkmethoden en voldoen aan de eisen van het moderne leven komen tot uiting in het werk van Studio Mumbai. Houten balken uit gesloopte gebouwen krijgen een nieuw leven als de bouwstenen van de architectuur. Naast gerecycled teak en mahonie, werken de timmerlieden met lokaal laurierhout.
Het boek presenteert de werkplek van Studio Mumbai en zes gebouwen uit de periode 2003-2011: vijf residentiële gebouwen gebouwd in Maharashtra, aan de kust van de Arabische Zee, en een resort in het Himalayagebergte. Met een essay van Bijouy Jain’s en een interview met meester-timmerman Jeevaram Suthar.

Bijoy JAIN
Spirit of Nature Wood Architecture Award 2012

€ 49
ISBN 978-952-267-023-6

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.