Stadsvernieuwing Rotterdam

Stadsvernieuwing Rotterdam

Boeken
Door: Petra Starink | 29-01-2020

Het boek Stadsvernieuwing in Rotterdam: vijftig jaar bouwen in de buurt, is geschreven door Ben Maandag en verschenen bij nai010 uitgevers. In het boek wordt de stadsvernieuwing belicht vanaf de jaren zeventig tot de jaren negentig.

Stadsvernieuwing

De stadsvernieuwing markeert een ongekende periode in de Rotterdamse geschiedenis. Vanaf 1974 kocht de gemeente onder de bezielende leiding van stadsvernieuwingswethouder Jan van der Ploeg verwaarloosde huizen op. In enkele tientallen jaren werden zo’n 70.000 woningen gerenoveerd of vervangen door kleinschalige nieuwbouw. Het ‘bouwen voor de buurt’ vierde hoogtij.

Hip Rotterdam

De aandacht die deze wijken rond het centrum in de jaren zeventig kregen, had vooral te maken met de barre woonomstandigheden. Anno nu zijn de stadsvernieuwingswijken geliefde woonwijken die meer en meer onderdeel worden van het ‘hippe’ Rotterdam.

Inspirerend boek

Het inspirerende boek Stadsvernieuwing in Rotterdam geeft inzicht in de ontwikkelingen in vijf stadsvernieuwingswijken tussen 1970 en 1990. Maar het blikt niet alleen terug: ook is er aandacht voor de betekenis die de stadsvernieuwing van toen heeft voor het tegenwoordige Rotterdam en voor de vraag hoe de toenmalige aanpak ook waardevol kan zijn voor transities in de stad van nu.

Stadsvernieuwing in Rotterdam
ISBN 978-94-6208-535-0
Auteur: Ben Maandag
€ 29,95
Design: Studio Spass | Nederlands | paperback | 17 x 24 cm | 256 pagina’s. geillustreerd (120 kleur en zw/w)
Uitgever: nai010

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.