Uri Gilad nieuwe redacteur Architectuur in Nederland Jaarboek

Boeken

Uri Gilad nieuwe redacteur Architectuur in Nederland Jaarboek

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-10-2021

Uri Gilad is de nieuwe redacteur van het Architectuur in Nederland Jaarboek. Met het vertrek van Kirsten Hannema na Jaarboek 2020 / 2021 kwam er een plaats vrij in het redactieteam dat bestaat uit Teun van den Ende en Arna Mačkić. Als onafhankelijke redactie zullen zij aan het 35ste Jaarboek Architectuur in Nederland werken

De redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden. De redactie is al begonnen aan de voorbereidingen voor de 35ste editie die in mei 2022 zal verschijnen. 

Medeoprichter en partner van Office Winhov

Uri Gilad medeoprichter en partner van Office Winhov, richt zich in zijn werk op de herbestemming en uitbreiding van monumentale gebouwen, duurzame woningbouwontwikkelingen en programma’s op het snijvlak van ‘hospitality’, cultuur en commercie. Zijn projecten komen tot stand met een zorgvuldig begrip van de context en veel aandacht voor de toepassing van materialen. In zijn werk incorporeert hij de duurzame, sociale en culturele aspecten die in relatie staan tot architectuur en stedenbouw. 

Genomineerd voor Abe Bonema Prijs voor jonge architecten

Hij studeerde aan de HIT in Holon en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. In 2016 werd hij genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten en in datzelfde jaar ontving hij de ARC16 Oeuvre Award voor het werk van Office Winhov. Uri is lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam, geeft les aan de Academie van Bouwkunst en geeft lezingen over duurzame, sociale en culturele aspecten in relatie tot architectuur en stedenbouw. 

Architectuur in Nederland

Architectuur in Nederland is al bijna 35 jaar een onafhankelijk platform voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. Het tweetalige Jaarboek vormt daarin het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst en verschijnt digitaal en in boekvorm. De onafhankelijke redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden. De redactie nodigt jaarlijks een gastschrijver uit die een bijdrage levert aan het jaarboek en het publieksprogramma. Tevens bevat het Jaarboek een thema artikel en essays van alle redactieleden. 

Foto Nai010 uitgevers: Van links naar rechts: Arna Mačkić, Teun van den Ende en Uri Gilad.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.